3 Νοε 2007

Επιστολή διαμαρτυρίας

Το παρόν μπλογκ, θέλοντας να διατηρήσει την πολιτική της πλήρους διαφάνειας και δημοκρατικότητας, δημοσιεύει αυτούσιες τις επιστολές παραπόνων που λαμβάνει από τους αναγνώστες του ακόμη και αν διαφωνεί αξιακά με το περιεχόμενό τους.
--------------------------

Αθήνα, 02/11/2007

Κύριε

Διάβασα στο ιστολόγιό σας την δημοσίευση με θέμα "τα αρχαιοελληνικά επώνυμα των Εδεσσαίων" και σπεύδω να σας στείλω την παρούσα επιστολή. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το κείμενό σας, εξοργίστηκα. Ένα κείμενο γεμάτο εξυπναδικισμούς και συγκαλυμμένο αντεθνικό φανατισμό, χωρίς φυσικά να έχει καμία σχέση με οποιονδήποτε επιστημονικό λόγο.
Σκέφτηκα να σας απαντήσω με πληθώρα επιστημονικών επιχειρημάτων αλλά κατέληξα ότι δεν αξίζει τον κόπο. Μόνη μου απορία τελικώς είναι η εξής: Ποιούς σκοπούς εξυπηρετείτε κύριε; Θέλετε να πιστέψομε εμείς οι αναγνώστες ότι είναι τυχαία η δημοσίευση ενός τέτοιου κειμένου αυτήν την περίοδο, που μαίνεται η μάχη για την ονομασία των Σκοπίων;
Ντρέπομαι για σας, όπως φαντάζομαι θα ντρέπονται εκατοντάδες εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλον τον κόσμο, απόγονοι των Σαλαμινομάχων, των Μαραθωνομάχων, των Μαραθονοδρόμων και των λοιπών ολυμπιακών αθλητών, σύγχρονων ηρώων, που δοξάζουν τη γαλανόλευκη.

Ευτυχώς για όλους εμάς, δεν ανήκετε παρά σε μια μικρή μειοψηφία. Όλοι εμείς συνεχίζομε να κρατάμε ψηλά την δάδα του ελληνισμού. Σας παραπέμπω σε ένα μόνο μικρό παράδειγμα αγνής δημιουργίας της νεολαίας μας του εξωτερικού:


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.PROUD TO BE GREEK! από Arkadios


Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν δημοσιεύατε το γράμμα μου, αν και αμφιβάλλω αν θα ξαναεπισκεφτώ το ιστολόγιό σας.

Αντώνιος Μυρωνίδης
Δημοσιογράφος
antomyron@gmail.com
τηλ. 210 6423660

-

14 σχόλια:

.sminefa.. είπε...

Αν η επιστολή αυτή αποτελεί κάποιου είδους προβοκάτσια είναι αρκετά αστεία, αν είναι πραγματική είναι θλιβερή και ως γνωστόν
(για την επιστημονική αναφορά)
όταν τα επιχειρήματα απουσιάζουν ή εξαντλούνται, αρχίζει η απαξίωση.

Ανώνυμος είπε...

στην τελευταία πορεία ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία με τρέχανε κάτι απόγονοι των Σαλαμινομάχων που φορούσαν πράσινα, σε όλη την αθήνα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Την επόμενη μέρα αισθάνθηκα απόγονος των μαραθονοδρόμων. Τώρα μπερδεύτηκα.

Ανώνυμος είπε...

αιμόφιλε μεταμοντέρνε μπλοφαδόρε μας άναψες φωτιές στο σπιτικό μας, μαλώνουμε με την κυρία εδώ και δυο ώρες. ολόκληρο τηλεφωνικό κατάλογο της κατέβασα για να αποδείξω ότι είναι μπλόφα

Ανώνυμος είπε...

Aι ρε zagar Αιμόφιλαe
Τι με λες;
Τι με φκιάν'ς;
Vρε μπας κι 'σαι προβοκάτορ'ς;

Θα ση τσακίσω τα παϊδια...

Αν πάλι δεν...

Αϊ ρε Μυρωνίδ...
ξάσε μας τ' αρχίδ...

Alexandros Efklidis είπε...

Κύριε Αιμόφιλε, ότι η επιστολή είναι φέικ (που λέμε εμείς στο χωριό μου, στην Άνω Οξφόρδη) είναι βέβαιο. Πείτε μου όμως. Εσείς το κάνατε και το βίντεο ε; Δεν υπάρχει ε; Είναι ψέμματα δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα χωριό της Μακεδονίας γνωστό ως Μπούφι αλλα πλέον καταγεγραμένο ως Ακρίτας ο Παναθηναικός ανακάλυψε πριν πολλά χρόνια ένα ταλέντο στην μπάλα, τον κύριο Γλούφτσε. Ομως με αυτό το όνομα ήταν δύσκολο να περάσει την πύλη από τα αποδυτήρια προς το τερέν. Το άλλαξε λοιπόν μεταφράζοντάς το από την Σλαβομακεδονική στα Ελληνικά. Εγινε ο κύριος Ποντίκης.

Ενας γνήσιος Μακεδόνας(Λίγο Τούρκος, λίγο Βορειοηπειρώτης, λίγο Ελληνας, και ίσως και Φιλανδός(ο κουμπάρος των γονέων))

abbax είπε...

ekatontades ekatomyria ellinon? more bravo, telika pidame pio poly ap'oti mas fainetai, epiase topo to "gamate giati xanomaste" tou tzimakou.
episis: opoios grafei me orthografies tou typou, "pistepsome" san na ithele na gyrisoun ta xronia tou "to pyrovoliko poly to agapo", mallon kavlonei kai trivetai ta vradya me foto tou papadopoulou (einai omorfantras den boreis na peis, oxi san to pattako to mygoxesma)
dystyxos i eftyxos yparxoun akoma ilithioi

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι φιλοι.
Η επιστολή δεν είναι πλαστή.
Είναι το πνεύμα του μεγάλου στρατηγου Μυρωνίδη που ξεσηκώθηκε διότι, έτσι του αρέσει.
Ζόμπι. Γιατί, έτσι μας αρέσει.
(ααααααα)

Ανώνυμος είπε...

Exotic Greek Dancers και ουδέν σχόλιον γιατί βιάζομαι...
http://www.youtube.com/watch?v=XRdkRaKgIsY

κωστας αδαμοπουλος είπε...

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και τα των Ελλήνων Του Εξωτερικού (EtE) τοις Έλλησι του Εξωτερικού (EtE):

http://www.geocities.com/ellinestouexoterikou/hellas

Με την ευκαιρία θένγκς

Ανώνυμος είπε...

η κούκλα του σατανά μας πέθανε!

Ανώνυμος είπε...

Αιμόφιλε Θεέ παρε την ΠΑΕ

izydoor είπε...

σε αυτό που είπε ο/η sminefa δε θα είχα να προσθέσω τίποτα, σε κανονικές συνθήκες. αλλά γαμώτο, αν η επιστολή είναι όντως αληθινή, ποια δημοκρατία και {the μ- word}, στουπί να τονε κάψομε (sic)!
δεν ξέρω αν θέλω να είναι αληθινή η επιστολή αυτή, για να έχω ένα "τεκμήριο" παραπάνω για το πώς αντιλαμβάνονται αυτοί οι διάφοροι τη συζήτηση και την επιχειρηματολογία, ή αν θέλω να είναι πλαστή, για να ησυχάσω(;) ότι δεν τρελαθήκαμε ακόμη...
μα τι λέμε τώρα... η κατάσταση στο δρόμο είναι η ίδια...

Ανώνυμος είπε...

ego auton ton Aimofilo ton 3ero apo ti geitonia erxte kai pernei tsigara Malb*r*! eine gnostos Nefelim kai anikei sta ripara e8ni ekeina pou eklise o M. Alejandros stin erimo Taklamakan (gnosta auta)
ton katagelo!
H peripterou