21 Νοε 2007

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

αναδημοσίευση

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε για μία ακόμη φορά στο φως ένα εύρημα από αυτά που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού στο βάθος των αιώνων. Σε ανασκαφή της ελληνιστικής περιόδου κοντά στην τοποθεσία Βαρανάσι της Ινδίας βρέθηκε παλίμψηστος μουσικός δίσκος ο οποίος χρονολογείται γύρω στο 228 π.χ. και έχει στο κέντρο του χαραγμένο τον ήλιο της Βεργίνας (βλ. φωτό). Ο παλίμψηστος αυτός δίσκος φαινομενικά περιείχε τη γνωστή ροκ επιτυχία «στέργουεη του χέβεν» αλλά μετά από ενδελεχή επεξεργασία με άνθρακα 14 φανέρωσε το πραγματικό του περιεχόμενο: μία σπάνια ηχογράφηση του αρχαιοεληνικού παραδοσιακού τραγουδιού «Όσο αξίζεις εσύ» τραγουδισμένο κατά πάσα πιθανότητα από επιγόνους του Μ. Αλεξάνδρου στην ινδική γλώσσα.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χτες το μεσημέρι στο Ν.Δελχί ο Ινδός αρχαιολόγος Ραβί Αμπγκαλάτ Σανκάρ είπε χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό αίμα που τρέχει στις φλέβες όλων των Ινδών, μπορεί πλέον να αισθάνεται δικαιωμένο».


Επιστημονικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα της ανακάλυψης, κυρίως στην κατεύθυνση της κατάρριψης δύο βασικών ανθελληνικών μύθων:

1) Το περιεχόμενο στο δίσκο τραγούδι «Όσο αξίζεις εσύ» είναι πράγματι αρχαιοελληνορθόδοξο και όχι ινδικό όπως ισχυριζόταν μέχρι πρότινος μερίδα Ινδών εθνικιστών μουσικολόγων. Πρώτη δε αναφορά του θέματος του τραγουδιού βρίσκουμε στην Ιλιάδα, στα τρυφερά λόγια της Ανδρομάχης προς τον Έκτορα (Ραψωδία Ζ):

«μο δ κε κρδιον εη σε φαμαρτοσ χθνα δμεναι·
ο
γρ τ λλη σται θαλπωρ πε ν σ γε πτμον πσπς λλ χε·»

2) Το γραμμόφωνο δεν είναι αμερικανική εφεύρεση του (διάσημου αντιγραφέα) Θωμά Έντισον αλλά αρχαιοελληνική. Άλλωστε στο ίδιο συμπέρασμα έχει φτάσει εδώ και καιρό η επιστημονική κοινότητα μετά την ανακάλυψη, το 1997, μιας απολιθωμένης συσκευής που έγινε γνωστή ως «το Πικ-Απ των Αντικυθήρων» και χρονολογήθηκε γύρω στο 600 π.χ. (βλ. φωτό).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιβεβαίωση πληροφοριών που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να καταθέτει αγωγή κατά της γνωστής γερμανικής εταιρίας «Deutsche Grammophon» για την απαλοιφή του «Deutsche» από την ονομασία της, δήλωσε:

«Δεν είχαμε ανάγκη την ανασκαφή των Ινδιών για να αποδείξουμε την ελληνικότητα του γραμμοφώνου. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι και ο Θωμάς Έντισον κατασκεύασε το δικό του γραμμόφωνο χάρη στις σημειώσεις του έλληνα βοηθού του Κωνσταντίνου Καραπαντελή».


Ακούστε αυτήν τη μοναδική αρχαιοελληνική ηχογράφηση κάνοντας κλικ στο λινκ
http://disobey.net/aimofilia/DuniyaWalonSeDur.mp3



-

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι αλήθεια συνταραχτικα τα νεα, και για έναν ακόμη λόγο:
η ηχογράφηση-ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι ευσταθούν οι υπόννοιες που είχαν πολλοί από εμάς τους ακοίμιστους εργάτες του έθνους, ότι η ελληνική μας γλώσσα μας δεν προέρχεται από καμία ινδο-οτιδήποτε, αντιθέτως, ακούμε στην αυθεντική αυτή ηχογράφηση τις ρίζες της ινδικής γλώσσας. Περίτρανα αποδεικνύεται λοιπόν πλέον, ότι η δική μας γλώσσα μας ήταν πρώτη, όταν οι βάρβαροι εκρέμονταν από τα δέντρα.

novisant είπε...

"Φωνή βοόβντως εν τη ερήμω" η φράση αυτή ακούστηκε πρώτη φορά στους νομαδικούς καταυλισμούς στην περιοχή της σημερινής Αλεξάνδρειας το 450π.χ.
Ο λόγος ήταν οι δοκιμές που έκανε ο Ανρδοκλής ο Πολυχνίτης στις εκεί ερημικές περιοχές κατασκευάζοντας τον πρώτο μηχανισμό αναπαραγωγής ήχου, το μετέπειτα επονομαζόμενο γραμμόφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Ki aytos o apateonas o Da Vinci, olo ellinikes idees antegrafe, o palianthropos. Anarotiemai ti tha itan i anthropini istoria xoris tous ellines...

Ανώνυμος είπε...

εισαι καμμένος.
αλλά μαρέσει...
(κι εγώ που νόμιζα ότι είμαι μιγάς. φτου.γηγενής ελλην τελικά ρε γαμώτο)

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει και σε αρχαια βιντεοκασέτα
http://www.youtube.com/watch?v=aLhZTvbCmAo

Ανώνυμος είπε...

στο βιντεο που αναφερει ο χιντου, φαινεται ξεκαθαρα η επιρροη της ινδιανας υπαναπτυχτης ηθοποιου από την μεγάλη δική μας αλίκη μας.

Ανώνυμος είπε...

Αιμόφιλε, μικρό μου ανιψούδι...

Με είπε η κουνιάδα της Βασιλίτσας της ξαδέρφης σου που τ' άκουσε στην τελεόραση η αδελφή της - και 'γώ λόγο δεν έχω να την αμφισβητώ γιατί και την άλλη φορά για το διαζύγιο της Άντζελας αυτή πρώτη μου τα πρόλαβε πριν καν το πει η Λαμπίρη - με είπε λοιπόν, εμπιστευτικώς σου το μεταφέρω, ότι παρά τού χρυσού αρχαιοτάτου LP ευρέθη, λέει, μαρμάρινος επιγραφή με δυσεπίλυτο αστρολογική πρόβλεψη και προφητεία - δε σώζεται ολάκερη με είπε, σώσε με Βασιλίτσα σώσε με, της είχα προεπιπεί εγώ, που 'χω επισκέψεις το Σαββάτο, κι έτσι καλέ το έφερε η κουβέντα - γιά να σου το αντιγράφω, όμως, από το χαρτί, μη σε καθυστερώ:

Τοιαύθ' ορώντες τώνδε ταπιτίμια
μέμνησθ' Αθηνών Ελλάδος τε, μηδέ τις
υπερφρονήσας τον παρόντα δαίμονα
άλλων ερασθείς όλβον εκχέη μέγαν
Πανίκας τοι κολαστής των υπερκόμπων άγαν
φρονημάτων έπεστιν, εύθυνος βαρύς
[...]*
δήμων ηγέτη ατρόμητου τε κοινοτήτων

Δώτο του ανιψιού σου που τα σπούδασε, με λέει, αμ δε το δίδω, 'γω της απήντησα, τώρα που 'βαλα και φωνητική γραφή στο μαραφέτι;

Άντε σ' αφήνω τώρα, πρόσεχε αγόρι μου στο κρύο, χιονιά είπε θα κάνει ο Αυτιάς, και μην εκτίθεσαι με τις ώρες στην οθόνη, χαλνά τα ματάκια σου, παιδί μου, και το σεξαπίλ.


Με αγάπη
Η θεία σου από το Κουκάκι

* - αυτή την αράδα καλά δεν τα βγάζω, αγόρι μου, στο πόδι καλέ μου τα έγραψε η αρφιδιασμένη;

Ανώνυμος είπε...

Άι ωρέ μπάμπο απ'το κουκάκ
τι με λες πάλι;ααα;
Σ' είπε η κουνιάδα της Βασιλίτζας
τέτοιου πράμα...;
Ώι ρε μανούλα'μμ
Διαταράχθηκα ου δόλιος...

Ανώνυμος είπε...

Τόσον καιρό που γνωστός τηλεπλασιέ δείχνει σχιστομάτηδες να χορεύουν με περισσή χαρά και χάρη γνωστό ελληνικότατο χορό στην πλατεία του χωριού τους δεν είχες υποψιαστεί τίποτα κ. Ινφλουέντζα??? Δηλαδή ήθελες και ηχογράφηση ντοκουμέντο για να καταλάβεις τις απαρχές του κόσμου??? Τσ τσ τσ...

π. είπε...

χαχαχαχαχαχχα τα σπάει!! πολύ καλό..

Savviest είπε...

σιγά το μεγαλείο

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΚΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΡΑΤΙΑ !!!

Savviest είπε...

σιγά το μεγαλείο

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΚΙ Η ΑΛΒΑΝOΚΡΑΤΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

ειμασταν ειμαστε και θα ειμαστε οι καλυτεροι .Να το βαλουμαι καλα στο μυαλο μας .εχουμε αποδειξη .τελος

Ανώνυμος είπε...

ειμασταν ειμαστε και θα ειμαστε οι καλυτεροι .Να το βαλουμαι καλα στο μυαλο μας .εχουμε αποδειξη .τελος