4 Απρ 2010

Ευτυχισμένος ο νέος Πάσχας


Αφήστε, χάλι μαύρο η Μεγάλη Εβδομάς, με ρήμαξε ο πυρετός, τελικά σούρθηκα και στο νοσοκομείο για εξετάσεις και μου βρήκανε που λέτε έναν δείκτη στα ύψη, εντάξει ξέρω τι θα μου πείτε, και να η δικτατορία του μέσου όρου, και να το ψέυδος των μετρήσεων, και να η θετικοποίηση της ιατρικής και αλλιώς μας τά'λεγε ο Ιβάν Ίλιτς, αλλά ρε παιδιά αυτός ο δείκτης που σας λέω ("κρεατινοφωσφοκινάση" είναι το βαφτιστικό του, οι φίλοι τον φωνάζουν CPK) έχει φυσιολογικές τιμές 38-174 U/L κι εγώ είχα 821!!! Εκ των υστέρων έμαθα ότι τέτοιες αυξημένες τιμές παρουσιάζονται σε τρεις περιπτώσεις: α) στα νεογέννητα β) μετά από εμφράγματα γ) μετά από εξαιρετικά μεγάλη σωματική καταπόνηση. Αποκλείοντας με αυταπάρνηση και για ευνόητους λόγους τις δύο πρώτες περιπτώσεις, κατέληξα στην τρίτη. Φεύγω λοιπόν αγαπητοί μου και αγαπητές μου, φεύγω ταξιδάκι αναψυχής, σας αφήνω γεια και θα τα πούμε από την άλλη εβδομάς (δια παν ενδεχόμενον παίρνω μαζί και τον γιατρό μου...)

Δεν μπορώ όμως να σας αφήσω έτσι! Σας έχω λοιπόν ένα σούπερ πακετάκι μελέτης και ανάπτυξης των αισθητηρίων σας, από αυτά τα πακετάκια που μόνο το aimof.blogspot.com ξέρει να προσφέρει στο αναγνωστικό του κοινό.


ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΚΕΤΟ του aimof.blogspot.com


(ή πώς να περάσετε ευχάριστα τις υπόλοιπες
φριχτές διακοπές του Πάσχατος,
ασκώντας ταυτόχρονα την κριτική σας σκέψη
και καλλιεργώντας την προσωπικότητά σας)


------------------------------------------------------


Πρόταση 1η

Διαβάστε
την "Κατήχηση του Επαναστάτη" του Σεργκέι Γκενάντιεβιτς Νετσάγιεφ , καθώς και την απάντηση του Μιχαήλ Μπακούνιν (προτείνω Εκδόσεις Πανοπτικόν, σε μετάφραση Ζ.Σαρίκα). Πάρ'τε μια γεύση για να σας ανοίξει η όρεξη (σ.σ. η μετάφραση είναι από άλλη έκδοση αλλά τέλος πάντων αυτήν βρήκα πρόχειρη για copy-paste)

Η σχέση του επαναστάτη προς τον εαυτό του (αποσπάσματα)

- Ο επαναστάτης είναι ένα άνθρωπος καταδικασμένος… Δεν έχει δικά του ενδιαφέροντα, υποθέσεις, αισθήματα, εμμονές, ιδιοκτησία, δεν έχει καν δικό του όνομα. Όλα αυτά έχουν απορροφηθεί από το μοναδικό και αποκλειστικό του ενδιαφέρον, από τη μοναδική του σκέψη, το μοναδικό του πάθος – την επανάσταση[...]
- Περιφρονεί την κοινή γνώμη. Περιφρονεί και μισεί την καθεστηκυία κοινωνική ηθική σε όλες τις εκφάνσεις και εκδηλώσεις της. Ηθικό για αυτόν είναι εκείνο που συμβάλλει στο θρίαμβο της επανάστασης. Ανήθικο και εγκληματικό είναι κάθε τι που στέκεται εμπόδιο στο θρίαμβο αυτό [...]
- Είναι αυστηρός με τον εαυτό του, αυστηρός και με τους άλλους. Κάθε ευγενικό και μαλθακό αίσθημα συγγένειας, φιλίας, έρωτα, ευγνωμοσύνης και ιδιαίτερα τιμής θα πρέπει να παραμεριστούν από το μοναδικό, ψυχρό πάθος για την επαναστατική υπόθεση. Για τον επαναστάτη υπάρχει μόνο μια τρυφερότητα, μόνο μια παραμυθία, μία ανταμοιβή και ικανοποίηση: η επιτυχία της επανάστασης. Μέρα και νύχτα θα πρέπει να κάνει μόνο μια σκέψη, να έχει στο μυαλό του ένα και μόνο στόχο: την ανελέητη καταστροφή. Επιδιώκοντας την επίτευξη του στόχου αυτού, με ψυχρότητα και συνέπεια, θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να σκοτωθεί και να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια όλα όσα στέκονται εμπόδιο.
- Η φύση του πραγματικού επαναστάτη αποκλείει κάθε είδους ρομαντισμό, κάθε ευαισθησία, έκσταση και πάθος. Αποκλείει μάλιστα το προσωπικό μίσος και την εκδίκηση. Το επαναστατικό πάθος, από τη στιγμή που θα γίνει η καθημερινότητά του, ανά πάσα στιγμή πρέπει να συμφωνεί με τον ψυχρό υπολογισμό. Παντού και πάντα θα πρέπει να είναι όχι εκείνο που του υπαγορεύουν οι προσωπικές του προτιμήσεις, αλλά εκείνο που του υπαγορεύει το γενικό συμφέρον της επανάστασης.

-------------------------------------

Πρόταση 2η

Ακούστε τα παρακάτω τραγούδια από την Ωχρά Σπειροχαίτη (ξέρω, την έχω ρημάξει στο προμόσιον τελευταίως, αλλά τι να κάνεις...). Η σειρά που παραθέτω είναι η προτεινόμενη αλλά μη διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε!

1. Οι Κούφιοι Άνθρωποι
2. Τα Χρώματα
3. Οι Κούφιοι Άνθρωποι
4. Θεραπευτική Αγωγή
5. Οι Κούφιοι Άνθρωποι
6. Οι Στίχοι
7. Οι Κούφιοι Άνθρωποι


Εάν θέλετε στο τέλος μπορείτε να ακούσετε δύο με τρεις φορές ακόμη το track 7, αλλά μην το παρακάνετε.

-------------------------------------

Πρόταση 3η

Διαβάστε το κείμενο "Η στρατηγική της έντασης" από τον κύκλο σύνταξης της Διαδρομής Ελευθερίας.

--------------------------------------



Έχουμε πολλά να πούμε ακόμη.

Σας φιλώ γλυκά.


ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

.

9 σχόλια:

satnapar είπε...

αιμοφιλε, μηπως εχεις αρχισει και τα γυμναστηρια και μας το κρυβεις..? τη φαση κρεατινοφωσφοκινάση (με άλλα λογια κρεατινη) την κουμπώνουν στους σφιχτερmen τέτοια εποχη κι όλας για να ειναι ετοιμοι για τα μπητσομπαρα... περαστικα και χαλαρωσε ψηλε

Ανώνυμος είπε...

κάτι ξέρει,κάτι ξέρει..

Τρούφα Μπούφκα είπε...

Σε περίμενα πιο προσεχτικό και κοινωνικά ευαίσθητο!Σύμφωνα με έγκυρες πηγές λέμε,απαγορεύτηκε,λέμε η ανάγνωση της ''Κατήχησης του Επαναστάτη'' από ανθρώπους κάτω των 25 ετών. Αντίθετα μπορείς να συνεχίσεις ΚΑΙ στην επόμενη ανάρτηση σου το προμόσιον των φίλων σου καλλιτεχνών,από τους οποίους είμαι βέβαιη πλέον ότι παίρνεις ποσοστά....
Εεεεελα λέμε, αθήνα-θεσσαλονίκη και ωχρά 3 στο ριπιιιιιτ...

Ανώνυμος είπε...

Remember, remember, the fifth of November,
The gunpowder treason and plot,
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be forgot

Ανώνυμος είπε...

Την αληθεια ποτε κανεις δεν την κατειχε ολακερη....γιατι δεν υπαρχει μονο μια αλλα μονο προσεγγισεις!!Αναμεσα ,λοιπον,στην 1η και στην 3η προτασης σας ,κυριε aimofile,διακρινω καποια κοινα ισοπεδωτικα σημεια.Οποτε απο την 2η,κραταω το μουσικο ταξιδι της ποιησης που δεν εχει αναστολες αλλα εχει αξιες, να ορισει της τωρινης μας εποχης ,την αναγκαιοτητα .

izydoor είπε...

περαστικά

Papatragos είπε...

Περαστικά αιμοφιλάκο

Κανίβαλλος είπε...

Σου έχω και τέταρτη πρόταση: http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=315&Itemid=1 ή ίσως για να αντικαταστήσει την τρίτη.

Ανώνυμος είπε...

περαστικουλια σου φατσα μου.....
μας ελειψες πολυ..........
να προσεχεις.....
μακιαααααα.......................